Direktkremation

Begravning utan ceremoni - Direktkremation

En begravning utan ceremoni, även kallat direktkremation, är ett lämpligt val om man inte önskar någon ceremoni eller om man helt enkelt vill skjuta på ceremonin till framtiden. Vi på Mora Begravningsbyrå hjälper dig att anordna en begravning utan ceremoni.

Anledningarna till att man önskar en sådan begravningsform kan vara många. Någon familj väljer att avstå helt från en begravningsceremoni. I dessa fall kremeras den avlidne och askan placeras eller strös oftast ut i en minneslund utan att någon finns närvarande. Andra familjer har kanske tagit ett ordentligt avsked vid sjukbädden och anser att en ceremoni av olika orsaker inte behövs. Ibland är det också ett önskemål från den avlidne själv.
Oavsett vad så hjälper vi dig.

I praktiken innebär en begravning utan ceremoni alltid en kremering inom 30 dagar, ett gott omhändertagande av den avlidne, transport med begravningsbil till krematoriet, kremering och en efterföljande gravsättning i minneslund eller urngrav.

När du kommer till Mora Begravningsbyrå så är våran uppgift att genomföra Era och den avlidnes önskemål. Men fundera gärna en extra gång, även om du väljer en begravning utan ceremoni så behöver du inte avstå från att samla de allra närmaste, man kan kanske samlas på ett café eller hemma. Eller bara ha ett avsked i sjukhuskapellet. Det finns många möjligheterna till ett fint avsked. Det viktiga är att hedra och minnas tillsammans eller för att dela sorgen.